Annons
Nyheter

Kraftig nergång för villapriserna i Ulricehamns kommun

Färska siffror från Svensk mäklarstatistik visar att villapriserna nu dalar i rask takt i Ulricehamns kommun. Under senaste tremånadersperioden är nedgången mer än dubbelt så stor som länssnittet.
Ulricehamn • Publicerad 9 februari 2023 • Uppdaterad 10 februari 2023
Det är allt annat än solsken på villamarknaden i Ulricehamn just nu. Den starka prisutvecklingen under pandemiåren äts nu upp i rask takt.
Det är allt annat än solsken på villamarknaden i Ulricehamn just nu. Den starka prisutvecklingen under pandemiåren äts nu upp i rask takt.

Ingen har nog undgått det faktum att bostadspriserna nu, efter en rejäl rusning uppåt under pandemin, i stadig takt är på väg neråt.

När Svensk mäklarstatistik, som hämtar sina siffror från försäljningar gjorda landet runt, presenterar sin senaste statistik så pekar den i de allra flesta kommuner på nedåtgående priser, både sett till den senaste tremånadersperioden och sett på årsbasis.

”Priserna i Ulricehamns kommun de senaste tre månaderna har fallit med 15,2 procent jämfört med tremånadersperioden dessförinnan”
Ur texten
Annons

Siffrorna visar att priserna i Ulricehamns kommun de senaste tre månaderna fallit med 15,2 procent jämfört med tremånadersperioden dessförinnan. Snittet i Västra Götaland för samma period är en nedgång på 6,7 procent.

Vid en jämförelse mellan den senaste tremånadersperioden och motsvarande period för ett år sedan har Ulricehamns villapriser dalat med 5,5 procent och i hela länet är motsvarande siffra -11,5 procent.

På grund av ett för litet statistiskt underlag finns det inga färska siffror för försäljningar av bostadsrätter i Ulricehamns kommun. För Tranemo kommun finns av samma anledning inga siffror för vare sig villor eller bostadsrätter.

Fakta

Om statistiken

Statistiken hämtas från Svensk mäklarstatistik och baseras på försäljningen av villor under november 2022–januari 2023.

• Tremånaderssiffran är en jämförelse med augusti 2022–oktober 2022 och aktuell period.

• Årssiffran är en jämförelse mellan november 2021–januari 2022 och aktuell period

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons