Annons
Nyheter

Kötbullsfrossa när industriprogrammet firade jul

I år fanns extra mycket att fira då industri- och teknikeleverna på Tingsholm fixade julbord. SM-framgångar och en ny maskin till exempel.
Nyheter • Publicerad 22 december 2010
Alexander Hultén tar för sig av det varma. Julbordet bland teknik- och industrieelever på Tingsholm har blivit tradition.Foto: Henrik Erickson

Det har blivit en tradition att eleverna på industri- och teknikprogrammen på Tingsholmsgymnasiet firar in jullovet med ett egetkomponerat julbord i jätteformat. I år var det större än någonsin.

– 55 stycken elever deltar och det är rekord. Det har vuxit från åtta-tio stycken då vi startade för tio år sedan, säger Lars Svensson som är lärare på skolan.

Annons

Temat är knytkalas och alla bidrar med något. Det fräser och ryker från provisoriska spisar.

– Jag har haft köttbullar med mig. Mamma har väl hjälpt till lite, säger Robin Nilsson som är en av eleverna som hade lite extra anledning att fira.

Eller kanske firas.

Robin tillsammans med Jimmie Josefsson har under året blivit trea i SM i CNC-svarvning.

– En riktigt bra prestation av killarna. Det var bara två friskolor med stora resurser före, säger Lars Svensson.

UF-företaget Shop safe, som tillverkat en säkerhetskrok för handväskan som kan fästas i kundvagnen, har under 2010 fått pris som bästa innovation i regionfinalen. Kroken har tillverkats i teknikhuset på skolan.

– Dessutom har vi precis i dagarna fått en helt ny CNC-maskin hit. Investeringen är på cirka en kvarts miljon för den så kallade fleroperationsmaskinen, säger Lars Svensson.

Kommunen har skjutit till en del pengar till maskinen som ska förbättra kvaliteten på undervisningen ytterligare men det mesta kommer från avyttringar av gamla maskiner.

Svarvar och sågar i all ära. När maten dukades fram borrade sig eleverna fram bland grytor och fat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons