Annons
Nyheter

Köpmän och företagare nominerade

Nu är det klart vilka företag som är nominerade till utmärkelserna Årets köpman, Årets nystartföretag och Årets företagare.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2012

Utmärkelserna delas ut vid årets näringslivsgala på Hotell Bogesund den 3 februari. Det är fjärde året som galan arrangeras, som en "hyllning till handlingskraften och företagsamheten i Ulricehamns kommun." Galan arrangeras av Företagarna Ulricehamn i samarbete med Cityföreningen, Näringsliv Ulricehamn, Företagare i Gällstadbygden och Industriföreningen i Ulricehamn.

Att hitta företag att nominera till Årets nystartföretag har varit enkelt på så sätt att det har varit många att välja mellan, enligt Daniel Göök från Näringsliv Ulricehamn.

Annons

– Det finns väldigt många nystartade företag, lika många som 2010. Sedan är det olika i olika branscher hur fort man kommer upp på banan, säger han.

Över 180 företaget startades under 2011.

– Det är ett företag varannan dag, vilket är glädjande, säger Daniel Göök.

De nominerade till Årets nystartföretag är Format butik och café, GH Campingshop och Bolsa AB.

De nominerade till Årets köpman är Bar Prego, Södra Blomsterhandeln och Team Sportia.

Bar Prego för att man är en "pigg och glad uppstickare som med entusiasm, energi och ett tydligt koncept vitaliserar gågatan. Södra Blomsterhandeln för att man är en "ungdomlig butik med det bästa ur traditionell blomsterhandel och inredningsbranschen i en trendriktig kombination." Team Sportia "för sin satsning på en ombyggnation till en ny stor lokal och ett nytt fräscht och vinnande butikskoncept."

Under galan delas även utmärkelsen Årets företagare ut. Bakom denna utmärkelse ligger organisationen Företagarna. Priset delas ut "till företagare som utfört en prestation i sin kommun och fungerar som en förebild för andra företagare." Vinnarna i varje kommun tävlar om att bli vinnare i sin region, och de 21 regionvinnarna tävlar om det nationella priset Årets Företagare i Sverige.

De nominerade är Rasks såg och motor AB, Mats Klassons bil AB och Jobro plåtkomponenter AB.

Under galan delar man även ut pris till Årets Gällstadsambassadör och Årets stödhjul.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons