Annons
Nyheter

Konton tömda i samband med konkurs

Efter att Lidéns Fitness AB med bifirman Lidéns tak gått i konkurs finns det nu många frågetecken. Det finns inga pengar kvar och i gymmets lokaler har det skett både stöld och skadegörelse. Inte heller ägaren till företaget står att finna.
Nyheter • Publicerad 9 november 2013
Foto: Henrik Erickson
Foto: Henrik Erickson

En ansökan om konkurs kom in till tingsrätten på tisdagen. Fortfarande på fredagen hade konkursförvaltaren inte lyckats nå företagets ägare.

– Vi har inte lyckats etablera kontakt med företrädaren för företaget, säger konkursförvaltaren advokat Sven-Inge Sandberg.

Annons

Han säger att de nu som alltid vid en konkurs försöker reda ut hur det är ställt med företaget. Detta har dock visat sig vara svårt, för man har inte hittat någon bokföring.

Man har dock kunnat konstatera att det inte finns några pengar kvar.

– Kontona är utnyttjade fullt ut, säger Sven-Inge Sandberg.

En annan omständighet är att det nyligen skedde skadegörelse och stöld i företagets lokaler. Bland annat saknas det träningsmaskiner. Det var kort efter den händelsen som företaget på egen begäran ansökte om konkurs.

Sven-Inge Sandberg betonar att de är angelägna om att komma i kontakt med ägaren för att reda ut hur det ligger till. Enligt konkurslagen är företrädaren för företaget skyldig att bistå förvaltaren med uppgifter om boet.

Nu försöker de få information om företaget på andra sätt, som genom fordringsägare.

Om det finns misstanke om brott ska förvaltaren göra en polisanmälan. Något som inte har gjorts ännu, men som Sven-Inge Sandberg inte utesluter kan komma att ske.

– I dagsläget finns ingen misstanke om vare sig det ena eller det andra. Förutom att vi kan konstatera att skadegörelse i sig är ett brott.

Sven-Inge Sandberg säger att om man inte får tag på bokföringen eller företagets ägare tvingas de göra en så kallad nödbouppteckning.

Det finns också vissa tvångsmedel att ta till, även om det är mycket ovanligt att så sker.

Annons

– Det yttersta medlet för mig som förvaltare är att begära att vederbörande häktas i sin frånvaro.

Totalt är det sex anställda som berörs av konkursen.

De som har köpt gymkort har liten chans att få några pengar tillbaka för detta.

– Det finns ju en viss ordning att följa. Det där blir ju något som vi kallar för en oprioriterad fordran. Oftast innebär det att de inte får betalt, säger Sven-Inge Sandberg.

Ägaren till företaget har drivit gym i ett tiotal år i Ulricehamn. Förra året expanderade man verksamheten, bland annat genom att börja med gruppträning, och flytta till större lokaler.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons