Annons
Nyheter

Konsult utreder Tingsholmsgymnasiet

Hur Tingsholmsgymnasiet ska hantera ett förväntat minskat elevunderlaget och samtidigt erbjuda en konkurrenskraftig verksamhet ska nu utredas.
Nyheter • Publicerad 1 september 2011

Uppdraget ingår i det paket med sparåtgärder som kommunstyrelsen nyligen tog beslut om. Det blir en extern konsult som ska svara för översynen.

Uppgiften handlar om att se över Tingsholmsgymnasiets utbud vad gäller resursutnyttjande och att hitta vägar att stärka skolan i den allt mer hårdnande konkurrensen. Målet är att skolan ska vara ”konkurrenskraftig”.

Annons

Förhoppningen är att utredningen ska bli klar redan under innevarande höst.

Utifrån resultatet av denna kommer frågor om lokalanvändning att tas upp. Enligt kommunstyrelsens beslut ska man titta på möjligheterna att integrera Musikskola, tillfällig placering av Stadsbibliotek och gymnasieskola.

Bakgrunden till detta är behovet av ytterligare lokaler för förskola och grundskola samt Nämndhusets avveckling.

Det kan påpekas att så sent som i våras gjordes en utredning gällande eventuell lokalisering av Musikskolan i Tingsholmsgymnasiet, från dess nuvarande placering på Bogesundsskolan. Den gången resulterade det inte i något förslag om flytt av Musikskolan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons