Annons
Nyheter

Konstverksamheter bjuder på konstkasse i Ulricehamn

De skapande konstverksamheterna Konstepidemin och Allas Ateljé i Göteborg delar ut konstpåsar till barn och ungdomar i Ulricehamn.
– Eftersom de inte kan komma till oss så kan vi ge konstgrejerna till dem, säger Ida Liffner, koordinator Allas Ateljé.
Ulricehamn • Publicerad 18 februari 2021 • Uppdaterad 26 februari 2021
Anna Bauer är en av konstnärerna som barnen kommer få skapa konst med via Youtube.Foto: Privat

Konstverksamheterna Konstepidemin och Allas Ateljé har haft skapande aktiviteter för barn och unga i Bergsjön i Göteborg, men som många andra verksamheter har de nu fått tänka om.

– Vi fick en idé där vi skulle dela ut påsar med konst i. Konstnärer valde ut material som barnen kunde jobba med. Det var en väldigt populär grej som barnen uppskattade, säger Ida Liffner.

Koordinator Ida Liffner hoppas att kassarna blir populära i Ulricehamn.Foto: Pressbild
Annons

Konceptet med konstkassar är ett pilotprojekt och biblioteket i Ulricehamn är först ut att testa. Tanken är att påsen ska spridas i Västra Götalandsregionen som en folkbildande insats kring konst, kultur och mänskliga rättigheter.

Fyra konstnärer – Kerstin Brandt, Anna Bauer, Teodor Söderberg och Azadeh Zaghi – har tagit fram var sin kasse som innehåller material som barnen kan skapa med.

– Vi frågade Ulricehamns kommun om de ville vara med och de ville gärna hjälpa till. De kommer finnas filmer på Youtube hur man gör deras konstverk. Kassen är gratis att hämta, säger Ida Liffner.

Konstkassen kommer innehålla material som de fyra konstnärerna valt ut.Foto: Pressbild

Hur kommer ni göra detta på ett säkert sätt ?

– Vi lämnar över vårt förtroende till biblioteket i Ulricehamn att de gör så säkert som möjligt, säger Ida Liffner.

Påsar går att redan att hämta på Ulricehamns bibliotek.

Ted PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons