Annons
Nyheter

Konkurrenskraft och Ebba Lindsö på LRF-stämma

I veckan har LRF hållit riksstämma. Bland diskussionsämnena fanns konkurrenskraft på lika villkor och Ebba Lindsö som ny styrelseledamot, säger Mattias Nilsson från Ulricehamn som var ett av ombuden.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2014

Arton ombud deltog från Västra Götaland och Ulricehamns kommunkretsordförande Mattias Nilsson var alltså en av dem. Detta var hans första riksstämma.

– Det var intressant. Bland annat blev det diskussioner om det här vi har pratat om i regionen, konkurrenskraft på lika villkor. Vi hade ju till och med uppe att den Svenska djurskyddslagen behöver ses över så att vi kanske kan konkurrera mer på lika villkor. Vi har haft djurskyddslagen länge och det har talats om att ta ut mervärde för den men i sista änden är det många konsumenter som väljer utländska köttprodukter.

Annons

– Riksförbundsstyrelsen vill inte röra någonting egentligen men diskussionen kom fram och nu känns det som vi börjar få hjälp från vissa Icahandlare och så.

Mattias Nilsson berättar att det också var diskussioner om förslaget att välja in Ebba Lindsö i styrelsen.

Ebba Lindsö har bland annat varit VD på Svenskt Näringsliv, VD och chefredaktör på TT samt chefredaktör för Affärsvärlden. Hon sitter också i flera styrelser, som Sjätte AP-fonden och UNICEF. Dessutom äger hon en skogsfastighet i Östergötland.

– Det blev lite diskussion om att välja in någon som inte har en direkt anknytning till jordbruket. Hon är delägare i en skogsgård och representerar på det sättet 40 000 av våra medlemmar, men samtidigt sågs hon nästan som ett externt styrelseproffs. Det blev lite tjafs om detta men jag tror det blir jättebra, vi får lite andra infallsvinklar.

Ni lyssnade till politiker som debatterade lantbrukets utveckling. Var det en bra debatt?

– Ja, de var duktiga och fick prata till punkt. Det var inte heller så mycket tjafs och det var spännande.

Hinner ni ha roligt också på en LRF-stämma?

– Jodå. Det blir mycket prat emellanåt. Sedan har vi en stämmomiddag med mat och dans och så.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons