Annons
Nyheter

Komsjälsfestival för nära och kära

Det som förra året var menat att vara en fest för vänner och har nu vuxit till en fest som också är för vänners vänner. Och några till.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2011
Roger Svensson, Stina och Alma Nylin lyssnar på Hometown mojos på Janne och Anne-Sofie Remhaugs baksida.
Roger Svensson, Stina och Alma Nylin lyssnar på Hometown mojos på Janne och Anne-Sofie Remhaugs baksida.Foto: Anette Westerlund
Peter Grendels band Hometown mojos gör skäl för namnet garageband i Janne Remhaugs carport. Maria Hallin har sytt den färgstarka inramningen.
Peter Grendels band Hometown mojos gör skäl för namnet garageband i Janne Remhaugs carport. Maria Hallin har sytt den färgstarka inramningen.Foto: Anette Westerlund
Här är det!
Här är det!Foto: Anette Westerlund
Jörgen Stålbrand, Andreas Hjort, Joakim Åström och Örjan Gudmundsson värmer upp i skuggen. I bakgrunden finns Ronja Dahlén.
Jörgen Stålbrand, Andreas Hjort, Joakim Åström och Örjan Gudmundsson värmer upp i skuggen. I bakgrunden finns Ronja Dahlén.Foto: Anette Westerlund

När Janne och Anne-Sofie Remhaug skulle ordna trädgårdsfest erbjöd Peter Grendel och hans kompisar att spela. Det hela slutade med att det blev sex till åtta band som spelade. Gratis.

– Det blev så lyckat så i år bestämde vi att vi skulle försöka igen, berättar Janne Remhaug.

Annons

Inbjudningar gick ut till vänner på Facebook. Närmare 150 anmälde sig, men betydligt fler än så väntades till trädgården i Komskälet i lördags. Med början på tidiga eftermiddagen spelade 15 olika band, i små och stora konstellationer, unga och gamla, i skön blandning i Janne Remhaugs carport.

– Och så har vi gjort en höj- och sänkbar scen i garaget, säger Janne Remhaug glatt.

Lokala band med namn som Fenix, Desert blue, Hometown mojos fanns på plats. Och det spelades allt från jazz till heavy metal.

På plats fanns en kock som skötte besökarnas medhavda grillkött.

– Vi har sagt att de får ta med sig det de vill äta, säger Maria Hallin, som också är med och arrangerar.

– Det är väldigt mycket arbete, men vi har delat upp arbetsuppgifterna och det är väldigt, väldigt roligt.

– Syftet är att ha en kul fest, helt enkelt, säger Janne Remhaug.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons