Annons
Nyheter

Kommunpolitiker från Tranemo häktad för stöld av hyrbil

En kommunpolitiker i Tranemo kommun har häktats misstänkt för att ha stulit en hyrbil som sedan skulle säljas i Tyskland.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012

Mannen som är i 40-årsåldern sitter häktad sedan i förra veckan då han och en annan man greps i Helsingborg. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för grov stöld.

De båda männen ska ha hyrt bilen i Göteborg och sedan kört den till Tyskland i syfte att den skulle säljas. Männen greps i Helsingborg då de kom tillbaka till Sverige i en annan bil.

Annons

Vid häktningsförhandlingen skilde sig männens berättelser om vad som hade hänt helt åt. Tranemopolitikern hävdar att bilden hyrdes för att smuggla sprit från Tyskland. Att bilen lämnades i Tyskland ska ha berott på att bensinpengarna tog slut och att de fick låna den andra bilen av en bekant.

Men enligt politikerns misstänkte kumpan hade politikern sagt till honom att han hade en friköpt leasingbil och själva syftet med resan var att försöka sälja den.

Kumpanen som är från Jönköping ska ha haft utrusning för att ändra mätarställning på bilar då han greps. Han är även misstänkt för förberedelse till grovt bedrägeri.

Utredningen flyttas nu från Helsingborg till Göteborg, eftersom det var där som den misstänkta brottsligheten inleddes.

Victoria Ramalho/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons