Annons
Nyheter
Centerpartiet i Ulricehamn använder sig av kommunens logotyp i det valmaterial som skickas ut till allmänheten.
– Olyckligt, anser kommunens kanslichef Anita Dahlengren.
Nyheter • Publicerad 13 september 2010

I den aktuella foldern från centerpartiet under parollen ”Rösta lokalt” skriver partiet om möjligheten att i kommunens valbuss förtidsrösta.

På baksidan av foldern har tidtabellen för valbussen bifogats. Med kommunens logotyp i topp på sidan samt kommunens adressuppgifter längst ner kan den ouppmärksamme få intrycket att kommunen samarbetat med partiet om materialet.

Annons

Centerns gruppledare i kommunfullmäktige, Liselotte Andersson, medger att materialet kopierats rätt in i centerns material.

– Vi var rädda att valdeltagandet ska minska när röstmottagningsställena försvunnit. Därför ville vi informera om valbussen. Samtidigt berättar vi att det är tack vare centern motion som är bakgrunden till att valbussen finns tillgänglig.

Är det lämpligt att använda kommunens information i valmaterialet på det här sättet?

– Framför allt ser vi det som en information till medborgarna, säger Liselotte Andersson.

Kommunens kanslichef Anita Dahlengren är något kluven till att centern använder Ulricehamns kommun logotyp och infomaterial.

– Syftet att sprida turlistan för vår valbuss är ju i grunden gott. Att vår logotyp och vår "brevfot" kom med är förstås olyckligt eftersom vi i valarbetet i stort är noga med att skilja mellan partiernas valarbete och det rent valadministrativa arbete som kommunen genom den kommunala valnämnden står för.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons