Annons
Nyheter

Kommunledningen till Kenya

Den 2 januari reser en delegation från Ulricehamns kommun till Voi i Kenya. De båda kommunerna hoppas på att få starta ett projekt tillsammans.
Nyheter • Publicerad 24 december 2011
ARKIVFOTOFoto: Jenny Thilander

Kommunalrådet Lars Holmin, oppositionsrådet Mattias Josefsson, kommunchefen Ewa Roslund och internationella samordnaren Katrin Högborn från Ulricehamns kommun kommer att träffa sina motsvarande kollegor i Voi kommun i Kenya. Tillsammans ska de diskutera förutsättningar för ett framtida projekt inom miljö- och hållbarhetsområdet.

Samarbetet ingår i Kommunala partnerskapsprogrammet, som är finansierat av Sida. Det ska bidra till en utveckling av väl fungerande lokala myndigheter, både i samarbetslandet och i Sverige. Det ska också leda till ett erfarenhets- och kunskapsutbyte.

Annons

– Detta är inget välgörenhetsarbete. Det syftar till att stärka våra båda kommunala organisationer i det gemensamma uppdraget visavi våra kommuninvånare, säger Katrin Högborn.

Voi-samarbetet är även en del av Ulricehamns kommuns engagemang genom "Millenniekommun", som är Sveriges Kommuner och Landstings satsning rörande FN:s så kallade "millenniemål". Målen rör bland annat jämställdhet och miljö.

I början av mars ska företrädarna från Vois kommun komma till Ulricehamn och därefter ska medel sökas för en gemensamt utformad projektidé, vilket kan innebära en projektstart till hösten 2012.

- Det är ingen slump att vi valde just Voi att inleda vårt samarbete med. Det finns ett starkt civilt engagemang vad gäller Voi i Ulricehamn, säger Katrin Högborn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons