Annons
Nyheter

Kommunen vill komma ikapp med vägunderhållet

En del gator i Ulricehamn har inte fått någon underhålls­beläggning sedan tidigt 70-tal. Men nu görs ett försök att komma ikapp lite grand med upprustningen av gator och gång- och cykelvägar.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2014

Den tredje november ska politikerna i kommunstyrelsen ha ett möte och där är ett av ärendena ett förslag om att avsätta 1,5 miljoner extra till upprustning av gator och gång- och cykelvägar.

Det är miljö- och samhällsbyggnadsverksamheten som har uppmärksammat det eftersatta underhållet. I en skrivelse nämner man alltså att vissa gator inte har fått någon underhållsbeläggning sedan tidigt 70-tal.

Annons

Gator som pekas ut är Högliden och Herralyckedreven samt flera gator i kransorterna. Även gång- och cykelvägarna runt Fredriksberg nämns.

En orsak till att underhållet blivit eftersatt sägs vara att det i budgeten hänger ihop med vinterväghållningen. Om kostnaderna blir stora för vinterväghållningen blir beläggningsunderhållet mindre.

– Ju mer det snöar ju mindre blir det över till asfaltering. Det släpar en del asfalteringsunderhåll på många av våra gator, säger Patrik Persson som är gatuingenjör.

Från miljö- och samhällsbyggnadsverksamheten varnar man också för att det får negativa följder om man fortsätter skjuta på underhållet. Bland annat kan underhållet bli dyrare om det går så långt att det blir skador på så kallade bärlager.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons