Annons
Nyheter

Kommunen tar över ordförandeklubban

Inför de väntade förändringarna inom Näringsliv Ulricehamn AB (Nuab) har nu Roland Karlsson (C) tagit över som ordförande i bolaget.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010

Den formella förändringen skedde vid ett styrelsemöte i går eftermiddag. Avgående styrelseordförande Björn Nyberg motiverar beslutet att lämna över ordförandeklubban med de förändringar som står för dörren i företaget.

– Eftersom kommunen avser att ombilda bolaget till ett helägt kommunalt, tycker jag det är naturligt att lämna över stafettpinnen. Inte minst tror jag det kommer att underlätta arbetet med att ersätta den avgående vd:n för bolaget.

Annons

Björn Nyberg har fram tills nu i egenskap av representant för näringslivet varit ordförande i styrelsen. Efter gårdagens beslut kommer han att kvarstå i styrelsen som representant.

De senaste veckornas förändringar inom Nuab har satt sina spår i den dagliga verksamheten.

– En organisation som är i stark förändring, det är klart att det skapar oro hos de anställda. Det har även skapat oro hos bolagets uppdragsgivare. Så i viss mån påverkar det verksamheten, säger Björn Nyberg.

Vad kan ni som styrelse göra för att lindra effekterna av denna osäkerhet?

– Dels gäller det naturligtvis att prata med personalen. Dels ska vi också försöka skapa klarhet så snart som möjligt kring vart förändringarna leder.

Under gårdagen kunde han även lämna besked att bolaget nu kommit ur kontrollbalansräkningen. Rent formellt innebär det att aktiekapitalet är återställt.

– Det är naturligtvis ett positivt besked. Det innebär att vi som bolag betraktat åter är på banan, säger Björn Nyberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons