Annons
Nyheter

Kommunen lånar ut pengar till Trafikverket

Kommunstyrelsen beslutade i måndags att låna ut 1,2 miljoner kronor till Trafikverket. Pengarna används till att snabba på motorvägsutbyggnaden av riksväg 40.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2011

Med snabba på menas då att en del förberedelsearbeten kan påbörjas redan innan arbetsplanen vunnit laga kraft. Syftet är att arbetet med motorvägen ska underlättas och gå snabbare när det väl startar.

De 1,2 miljonerna som kommunen avsätter till Trafikverket är ett lån som myndigheten ska betala tillbaka senast 30 dagar efter det att arbetsplanen godkänts.

Annons

– Vi går helt enkelt in för att underlätta och snabba på processen. Det är vanligt att kommuner gör på det här sättet, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin.

– Pengarna finns avsatta för ändamålet så det var inget stort beslut att fatta nu, fortsätter han.

Kommunstyrelsen godkände samtidigt ett avtal med Trafikverket gällande utbyggnad av, och framtida och drift- och underhållsansvar för, vägkorsningen mellan väg 40 och väg 46 och anläggningsarbeten vid Ulricehamnsmotet.

Henrik Erickson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons