Annons
Nyheter

Klartecken för riksväg 40

Trafikverket ger klartecken för byggandet av r40. I nästa vecka kommer det formella beslutet.
Nyheter • Publicerad 23 september 2010

Nu är det klart för byggandet av sista etappen av r40. För i veckan så fastställdes arbetsplanen för sträckan Dållebo – Hester på Trafikverket och därmed är det sista formella hindret för motorvägsbygget passerat. Kanske.

För fastställelsen av arbetsplanen är ett beslut och går därför att överklaga. Sannolikheten för att detta skall ske har tidigare bedömts som ganska stor och skulle det bli verklighet så är det regeringen som får frågan på sitt bord.

Annons

– Beslutet är ju inte officiellt ännu utan skickas ut nästa vecka och besvärstiden går ut 29 oktober. Först därefter får vi veta hur det blir, säger projektchefen Gunnar Jelbin.

Handläggningstiden för ett överklagande till regeringen brukar ligga mellan sex och 18 månader.

– Men eftersom regeringen tidigare förklarat att r40 är prioriterad så får vi utgå ifrån att man även snabbar på hanteringen av ett eventuellt överklagande.

Tills arbetsplanen vunnit laga kraft så kan Traikverket Väst inte göra så mycket mer än att förbereda de bygghandlingar som kommer att ligga till grund för upphandlingen av entreprenörer.

– Nu har vi i alla fall fått ett beslut och därmed också en mer konkret tidsplan att gå på, säger Gunnar Jelbin.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons