Annons
Nyheter

Klart med r40-entreprenör för västra motorvägsdelen

Det står nu klart att Svevia blir entreprenör för den västra delen av nya riksväg 40. Kontraktet är värt 175 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2013
Den här vägsträckan, strax väster om Tolkabro, ska Svevia färdigställa till körbar motorväg.Foto: Henrik Erickson

Trafikverket har delat in sträckan Dållebo-Hester i tre delar och har gått ut med anbud för var och en för sig. Veidekke har sedan tidigare vunnit upphandlingen för mittendelen, där arbetet är igång sedan några veckor tillbaka, och nu är det alltså klart att Svevia ska anlägga vägen mellan Dållebo och öster om Tolkabro.

Vägen blir en 21,5 meter bred fyrfilig motorväg med mittseparering. I Svevias uppdrag ingår också en trafikplats, fyra broar samt tre kilometer anslutande vägar. Busshållplatser och pendelparkeringsplatser ska också byggas i anslutning till trafikplatsens ramper.

Annons

– Vägen får en helt ny sträckning och byggs alltså i obruten terräng. För att den ska smälta in på ett bra sätt kommer den omgivande terrängen att anpassas något till de höga vägbankar som skapas. Den gamla sträckningen av väg 40 kommer delvis att byggas om men ska finnas kvar som en lokalväg, säger Linn Gustafsson som är arbetschef på Svevia.

Den här etappen av motorvägen startar i april och ska, precis som övriga delar av vägen, vara färdig hösten 2015.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons