Annons
Nyheter

Klart med nya skolor för Älmestadselever

I onsdags informerades föräldrar till eleverna i Älmestads skola om placeringen inför höstterminen.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010

Efter beslutet att stänga Älmestads skola i höst har mycket arbete ägnats åt planeringen inför höstterminen. Skolskjutsar, schemaläggning och elevplacering har varit frågor att ta ställning till.

I onsdags informerade Britt-Marie Bertrandsson, rektor för skolområde Nord, om den placering som gjorts.

Annons

– Vi har utgått från var eleverna bor samt möjligheten att erbjuda en så bra skolskjuts som möjligt, säger hon.

Fördelningen av de 42 elever som berörs ser ut enligt följande:

? 12 elever flyttas till Hökerums skola

? 24 elever flyttas till Timmele skola

? 6 elever flyttas till Blidsbergs skola

Placeringen är inte definitiv, då föräldrar har möjlighet att fritt välja vilken skola ens barn ska gå i. Placeringen kan i stället ses som det utgångsläge som skolan tagit fram utifrån givna förutsättningar.

– Jag är övertygad om att detta kommer att bli bra, säger Britt-Marie Bertrandsson. Det finns plats i elevernas nya skolor och jag utgår även ifrån att de kommer att tas emot på ett bra sätt.

Som en del i skolbytet kommer elever och föräldrar att få besöka de nya skolorna. Eleverna kommer även att få träffa sina blivande klasskamrater.

– Syftet är förstås att de ska känna sig välkomna, säger Britt-Marie Bertrandsson.

Även om skolan stängs så kommer förskole- samt fritidsverksamhet att vara kvar i en del av byggnaden. Det föräldrarna som väljer var man vill ha fritidsplats för sina barn. Antingen i den skola som eleverna går i eller i Älmestad.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons