Annons
Nyheter

Klart för avtal i Åsundaterrassen

35 avtal i Åsundaterrassen väntar på underskrifter under nästa vecka. Byggstart planeras till januari.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2011
Maria StåhlFoto: Pernilla Rudenwall Petrie

Intresset för lägenheterna i Tvingen, eller Åsundaterrassen som bostadsrättsföreningen kommer att kallas, har varit stort. Efter sommaren hade 118 intresseanmälningar kommit in för de 43 lägenheterna som Hökerum bygg planerar att bygga. Detaljplanen har tidigare överklagats hos länsstyrelsen och därefter hos regeringen. Ärendet ligger fortfarande hos miljödepartementet i väntan på handläggning. Enligt handläggaren Marie Bäcker väntas besked runt årsskiftet.

– Jag kan så klart inte säga något om utfallet, men det är inte jättevanligt att man bifaller de överklagande i sådana här fall, säger Marie Bäcker.

Annons

Maria Ståhl på Hökerum bygg berättar att företaget räknar med byggstart i januari.

– Men först ska bygglov och detaljplan vara klart. Vi kan inte börja bygga innan dess, det har vi skrivit in i avtalen, säger hon.

Nyligen anordnades en informationsträff för dem som listat sig för att köpa lägenhet. Före byggstart måste minst 80 procent av lägenheterna vara bokade. Drygt 80 procent väntas skriva under bindande avtal under nästa vecka. Maria Ståhl är positivt överraskad över intresset.

– Det är smått otroligt att vi har så många i ett så tidigt skede. Men det visar att läget var rätt. Och kommunen har ju ett mål om 25 000 invånare, det här innebär att villor frigörs och det blir snurr på bostadsmarknaden, säger hon.

Preliminär inflytt är mars 2013.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons