Annons
Nyheter

Klädmärket Craft låter robotar ta över i sitt Ulricehamns-lager

Klädmärket Craft installerar helautomatisk hantering i sitt Ulricehamns-lager. Därmed hakar man på bland annat Lager 157, som redan installerat systemet på sitt centrallager på Rönnösens industriområde.
Ulricehamn • Publicerad 4 april 2023 • Uppdaterad 19 juni 2023
Craft satsar på ett robotbaserat lagerhanteringssystem från Autostore i sitt lager i Ulricehamn.
Craft satsar på ett robotbaserat lagerhanteringssystem från Autostore i sitt lager i Ulricehamn.Foto: Autostore

Craft väljer att bygga om sitt manuella pallställslager i Ulricehamn till ett automatiserat system, skriver bland annat e-handel.se.

Systemet heter Autostore och levereras av företaget Element Logic. Med ombyggnaden så går man samma väg som ett par andra Ulricehamnsföretag. Lager 157 har sedan tidigare installerat Autostore och Luna har också nyligen börjat använda Autostore-systemet i det lager de hyr hos Logistikpartner på Rönnåsens industriområde i Ulricehamn.

Annons

Autostore består av ett skalbart system av staplade plastbackar, där robotvagnar sedan hämtar varorna för inkommande ordrar.

Crafts system kommer ha en kapacitet på 50 000 backar och 30 robotar kan fördela ordrarna ut till åtta portar.

Det man vill uppnå är en högre effektivitet i antalet plockade ordrar per timme. Systemet kan också, utan utbyggnad, skalas upp med ytterligare 10 000 backar och fyra portar.

– Satsningen på automation är en viktig del i vår tillväxtresa. Med lagersystemet Autostore får vi en effektivare lagerhantering, starkare leveranskapacitet och en mer ergonomisk arbetsplats, säger Stefan Persson, vd på Craft till e-handel.se.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons