Annons
Nyheter

KD taggade för nästa val

I lördags höll KD distriktsstämma i Ulricehamns stadshus. På plats fanns Marcus Jonsson som pratade om EU och distriktets ordförande Sara Degerman Carlsson som ville peppa medlemmarna inför det kommande valet.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2013
Cristina Bernevång, Sara Degerman Carlsson och Marcus Jonsson på lördagens distriktsstämma för KD i stadshuset i Ulricehamn.
Cristina Bernevång, Sara Degerman Carlsson och Marcus Jonsson på lördagens distriktsstämma för KD i stadshuset i Ulricehamn.Foto: Anette Westerlund

Marcus Jonsson är pressekreterare hos barn- och äldreministern Maria Larsson, men har under åren 2009-2011 arbetat med Alf Svensson i Europaparlamentet. Under lördagen pratade han om hur viktigt det är att man ser Europa som en helhet, i vilken Sverige ingår.

– Jag lärde mig mycket under åren i Europaparlamentet. Det ska jag berätta om i dag, sade han före mötet tog sin början.

Annons

Hans erfarenhet är att Sverige geografiskt sett ligger i utkanten av Europa, vilket kan göra att det blir lite grupperingar inom EU.

– Ibland kan det kännas lite som man delar upp sig i ”vi och de”, och det är en kristdemokratisk skyldighet att verka för hela Europas bästa.

Sara Degerman Carlsson ville få medlemmarna att känna sig peppade inför valet nästa år. Nästa år är det dags för den traditionella valrörelsen och då ska alla medlemmar känna sig inspirerade, ville hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons