Annons
Nyheter

Katt försvann i rånarjakt

På torsdagseftermiddagen försvann katten Prius från rastplatsen vid Brunn utmed riksväg 40.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2013
Lars Nyström återvände till rastplatsen i Brunn vid riksväg 40 för att leta efter katten Prius.
Lars Nyström återvände till rastplatsen i Brunn vid riksväg 40 för att leta efter katten Prius.Foto: Agnes Eskilsson
Familjen har skapat hemsidan www.hittaprius.se och hoppas att de ska få in tips från allmänheten.
Familjen har skapat hemsidan www.hittaprius.se och hoppas att de ska få in tips från allmänheten.Foto: Privat

Katten Prius från Vimmerby försvann på torsdagseftermiddagen från rastplatsen Brunn Södra vid riksväg 40 utanför Ulricehamn. Prius, som är en ganska försiktig katt, blev skrämd och hoppade över stängslet in i den snåriga skogen. Familjen, bestående av Maria och Mats Nyström och barnen Lars och Lotten, letade efter Prius i fyra timmar, men beslutade sig sedan för att åka hem och återkomma nästkommande dag. Vad de inte visste då var att det under kvällen skulle pågå en biljakt med polisbilar och polishelikopter vid exakt den plats där Prius försvann.

– Om de får tag i rånarna kan de ju fråga efter katten! Vi hade ju kunnat hjälpas åt, säger Lars Nyström med ett halvt leende.

Annons

Men att få tag i Prius blir nog ingen enkel sak. Skogen är snårig och Prius är ingen van utomhuskatt.

– Prius är en bortskämd katt, han är inte vad vid att sova ute. Det ser ju inte jättepositivt ut, men man kan ju alltid hoppas, säger Lars och tar på sig en fleecejacka och trädgårdshandskar och beger sig in i skogen för att leta efter Prius.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons