Annons
Nyheter

Karta ska göra Ulricehamn tryggare

Bättre belysning och säkrare vägövergång är några av medborgarnas önskemål. Just nu pågår ett arbete där man via en karta kan lämna in synpunkter på var det är otryggt i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2014

Från och med den 1 oktober har man kunnat lämna in synpunkter på var Ulricehamn behöver bli tryggare.

– Det har gått nästan en månad och vi har fått in 42 synpunkter. Nu är det en månad kvar att lämna sina förslag, säger Saba Khosh Khooee som är planarkitekt på Ulricehamns kommun och kontaktperson för trygghetskartan.

Annons

Många synpunkter handlar om önskemål om gång- och cykelvägar, övergångställen och bättre belysning. Men Saba Khosh Khooee säger att alla typer av förslag är välkomna.

Kartan finns tillgänglig för alla via kommunens hemsida. Det går även att få hjälp på stadsbiblioteket att fylla i den. Äldre kan kontakta kommunens volontärsamordnare på Oasen för att få hjälp.

Via kartan kan man markera en del eller ett område som upplevs som otryggt. Dessutom kan man beskriva på vilket sätt och ge förslag på åtgärder. Uppgifterna lämnas anonymt.

Fram till den 30 november kan man lämna uppgifter. Då gås allt igenom och sammanställs till en rapport. Dels används resultatet i kommunens planarbete, alltså när man planerar vad olika områden i kommunen ska kunna användas till. Dels kan kommunen plocka ut specifika synpunkter och åtgärda dessa om det är möjligt.

– Det kan ju hända att det handlar om något övergångsställe. Då kan vi skicka det till trafikavdelningen som sedan kan bestämma om de ska lösa problemet, säger Saba Khosh Khooee.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons