Annons
Nyheter

Kapp Ahl fortsatt intressant

För en tid sedan berättade UT om affärskedjan Kapp Ahls önskemål om att etablera sig i Ulricehamn. Ett intresse som fortfarande lever.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2011

Som UT då berättade handlade det mest om att kunna erbjuda klädkedjan en passande lokal på Gågatan i Ulricehamn. Ett arbete som det fortfarande pågår.

– Det stämmer, säger Anders Gidefjord, ordförande i Cityföreningen och tillika fastighetsägare.

Annons

En lokal som diskuterats är gamla ICA-huset i hörnet mellan Stenlundsgatan och Gågatan på Järnvägstorget.

– Vi befinner oss fortfarande i en förhandlingssituation med den hyresgäst som finns kvar i fastigheten, säger Anders Gidefjord aningen försiktig i sitt uttalande.

Vad UT erfar är det så att videobutiken Hemmakväll skulle kunna bli ny hyresgäst i lediga Klickbutiken vid Stora Torget, samtidigt som de då två lediga lokalerna i gamla ICA-huset öppnas upp och byggs ut så att Kapp Ahl skulle få tillgång till önskade 1000 kvadratmeter affärsyta.

– För att Ulricehamn skall få ett bra flöde av kunder utmed Gågatan behövs det nuvarande affärsutbudet kompletteras med några ankarbutiker där Kapp Ahl skulle kunna bli en, säger Anders Gidefjord.

Fastighetsägargruppen anser annars att man med nuvarande utbud, med kedjor som Dressman och Lindex och specialaffärer som Leklust och Team Sportia och ett antal andra specialbutiker har ett tämligen gott basutbud. Vad man önskar mer, förutom etablering av fler kedjor, är framförallt ytterligare en skobutik samt en klädaffär med ungdomlig inriktning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons