Annons
Nyheter

Kände på lukten att det var cannabis

Först efter fem minuter märkte han att han rökte cannabis. Det hävdar en 20-åring som nu dömts för narkotikabrott.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2013

20-åringen ska ha befunnit sig hos sin mammas pojkvän i Ulricehamns kommun i våras när händelsen inträffade. När han kom hem sent på natten var han röksugen, och hittade en cigarett i pojkvännens kök som han rökte.

Mannen har i tingsrätten hävdat att han trodde att det var en vanlig cigarett, och att han först efter fem minuter kände på lukten och smaken att det var cannabis. Han blev snurrig i huvudet och släckte cigaretten.

Annons

Dagen därpå stoppades han av polis när han satt bakom ratten. Ett blodprov visade att han fortfarande hade spår av cannabis i blodet.

Borås tingsrätt finner det styrkt att 20-åringen varit likgiltig till att han intagit cannabis, och att det inte heller avhållit honom från att köra bil nästa dag. Han döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott och måste betala böter på 2500 kronor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons