GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kajsa Kettil lämnar UT – får nytt jobb på Borås Tidning

Kajsa Kettil slutar som chefredaktör för Ulricehamns Tidning. Från 1 april blir hon istället ny politisk redaktör på Borås Tidning.
Kajsa Kettil lämnar uppdraget som chefredaktör på Ulricehamns Tidning för jobbet som politisk redaktör på Borås Tidning.
Kajsa Kettil lämnar uppdraget som chefredaktör på Ulricehamns Tidning för jobbet som politisk redaktör på Borås Tidning.
Foto: Jonas Emtervall

Kajsa Kettil tillträdde som chefredaktör för UT i augusti 2019 och det är med blandade känslor hon nu lämnar tjänsten.

– Det känns väldigt spännande att få ta över efter Mikael Hermansson och få leda opinionsjournalistiken på Borås Tidning med hela Sjuhärad som bevakningsområde. Samtidigt är det med visst vemod jag lämnar Ulricehamns Tidning. Jag har trivts väldigt bra med tidningen, läsarna och medarbetarna. Jag känner också att det finns ett väldigt starkt engagemang i Ulricehamn när det gäller samhällsfrågor och lokal journalistik, så i stort sett varje dag får vi ett kvitto på att tidningen behövs, säger Kajsa Kettil.

Håkan Palmborg, marknadsområdeschef i Gota Media, där Ulricehamns Tidning ingår, berättar att rekryteringen av en ersättare redan är påbörjad.

– Vi är i lite av ett insamlingsskede än så länge. Det är alltid klokt att ta en titt i de egna leden inom koncernen Gota media, för att se vad som finns där. Man går till sina kontakter och sina idéer, man samlar ju ständigt på sig erfarenheter av olika människor.

Vad söker ni för person?

– Man måste känna till vad vi ägnar oss åt och vara en god publicist. Lokalkännedom är också viktigt. Jag tycker helst att man ska bo i det område man är verksam i.

Det här är det tredje chefredaktörsbytet på Ulricehamns Tidning på mindre än tre år – hur ser du på det?

– Jag skulle inte vilja kalla det ett bekymmer, men det är inte en helt lyckad lösning att ha så täta byten på chefspositioner. Det tror jag inte att någon tycker. Det måste också vara en del i det rekryteringsarbete vi startar nu, att försöka försäkra oss så gott vi kan om att få till en långsiktig lösning.

Läs mer