Annons
Nyheter

Josefsson välkomnar Löfven som ny ledare för Socialdemokraterna

Mattias Josefsson (S) välkomnar förslaget att Metalls förbundsordförande Stefan Löfven blir ny S-ledare efter Håkan Juholt.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2012

– Han blir den enande kraft som partiet behöver, säger Mattias Josefsson.

Personligen känner Mattias Josefsson väl till Stefan Löfven från sin tid vid fackförbundet Metall. Första gången de hade kontakt var i slutet av 90-talet.

Annons

– Han var min chef när jag jobbade med ungdomsfrågorna på organisationsenheten. När Stefan senare valdes till biträdande ordförande i Metall arbetade jag mot honom direkt i framför allt facklig-politiska frågor.

Mattias Josefsson beskriver Stefan Löfven som en resonerande människa.

– Han är lugn, sansad och stabil. Genom sina fackliga uppdrag och erfarenhet har han en djup förankring, både i partiet men även inom viktiga delar av samhället.

Vilka är hans svaga punkter?

– Svår fråga. Vad jag däremot kan säga är att han har internationell erfarenhet och ett intresse för sådana frågor.

– Hans fackliga förankring tror jag är betydelsefull i det läge som partiet nu befinner sig i. Hans bredd samt lugn kommer att ge stabilitet för partiet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons