Annons
Nyheter

Josefsson sörjer Juholts öde

Mattias Josefsson (S), oppositionsråd i Ulricehamns kommun, är inte förvånad över beskedet från Håkan Juholt att avgå.
– Men jag är sorgsen, besviken, ledsen, säger han.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2012
Mattias Josefsson
Mattias JosefssonFoto: Pernilla Rudenwall Petrie

Mattias Josefsson ser tre förklaringar till händelseutvecklingen.

– Juholts egna misstag, internt krypskytte samt en obalanserad medierapportering. Dessa tre faktorer har tillsammans bidragit till det minskade förtroendet för Håkan Juhult, vilket nu alltså ledde fram till att han avgick.

Annons

Internt krypskytte?

– Ja, i form av öppen kritik mot partiledaren. Så gör man inte. Har man synpunkter och kritik, så tar man det i en intern diskussion.

Blev det förvånad över avgångsbeskedet?

– Inte förvånad direkt. Däremot sorgsen, besviken, ledsen. Jag hela tiden haft förtroende för Juholt, det har jag fortfarande. Samtidigt respekterar jag hans beslut.

Juholts egna misstag består enligt Mattias Josefsson av att han har varit otydlig och uttryckt sig oklart.

Men medias rapportering har också bidragit.

– Visserligen är det så media fungerar, så man kan inte skylla på media. Men det har ändå bidragit till det som hände.

Hur menar du?

– Även andra politiker säger saker som visar sig vara rena sakfelen. Det händer då och då. Men det dras inte upp stort i media på det sätt som skett med Juholt.

Mattias Josefsson tar upp diskussionen i höstas om att Juholt lämnat felaktiga uppgifter om boende och därmed skulle fått för hög ersättning.

Annons

– Det visade sig att flera andra riksdagsledamöter hade gjort samma sak. Riksdagsförvaltningen medgav också att reglerna var snåriga. Men istället för att vika över på det spåret, blev det fokus på just Juholt.

Vad hanteras det som nu hänt, i ert parti, här på det lokala planet?

– Vi har skickat ut ett internt mejl till medlemmar om situationen. I dag (läs söndag) har VU ett möte, vi får se vad som kommer ut av det. Och på måndag är det ordinarie distriktsstyrelsemöte.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons