Annons
Nyheter

Josefin Strid blev inte Årets rookie

Det blev ingen utmärkelse för designern Josefin Strid i tävlingen Årets rookie 2011. Men juryns lovord regnar ner över det unga stjärnskottet.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2011
Josefin Strid
Josefin StridFoto: Henrik Bengtsson / Imaginara

Årets rookies 2011 har pågått sedan hösten 2010. Då ansökte 55 unga designer om att få vara med i tävlingen. Ulricehamnsbördiga Josefin Strid, 24 år, var en av dem. Först valdes hon ut som en av tolv som juryn skulle följa under hösten, och i februari gick hon vidare till nästa steg och blev en av fem kandidater som juryn har följt närmare.

I går, i samband med invigningen av Stockholm Fashion Week i Stockholm, utsågs vinnaren. Juryns val föll på herrmodemärket Obscur.

Annons

Efter prisutdelningen beskrev Josefin sig som lite besviken men ändå nöjd.

– Man är ju med för att vinna, men alla kandidater var värdiga vinnare. Det är klart att det är prestigefyllt att vinna, men det kommer inte att gå sämre för någon av oss andra som inte vann, säger Josefin Strid.

Enligt juryns ordförande Helena Mellström är de fem utvalda mycket starka kandidater som alla är bra på olika sätt. Hon talar engagerat om Josefin Strid.

– Hon brinner verkligen för sitt märke och har en hög ambitionsnivå. Henne kommer vi se mer av i framtiden, det är jag säker på.

Vad är typiskt för Josefin Strid?

– Hon jobbar både med herr och dam, hon har återkommande kollektioner och tar även specialbeställningar. En av de delarna vore nog, men hon har tagit sig an alla delar. Jag har hört henne säga att hon inte har drömmar utan att hon har mål. Jag hoppas att hon fortsätter brinna för det hon gör, säger Helena Mellström.

I morgon eftermiddag har Josefin en egen visning på modeveckan.

–Det är det största eventet för mig under veckan. Det blir energifyllt och mycket färger, jag tror ingen kommer somna under visningen!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons