Annons
Nyheter

John Enander avgår som LRF-ordförande

Ulricehamnsbördige John Enander avgår som ordförande för LRF-ungdomen när organisationen håller stämma på onsdag.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2011
Foto: 

Han anger två skäl för detta.

– Dels har jag varit ordförande i tre år och gått in för det till 110 procent, jobbat väldigt hårt. Nu känner jag att motivationen för att fortsätta börjar tryta lite grand. Istället för att hänga kvar och förvalta väljer jag att avgå. Dels har jag en situation där jag jobbar sjuttiofem procent och så har jag en liten dotter nu.

Annons

– Det var inget lätt beslut. Jag har tyckt att det har varit otroligt kul, stimulerande, roligt och lärorikt. Men allt har sin tid.

Arbetet som ordförande har gått bra tycker han.

– Det är jättesvårt att ange något enskilt jag är mest nöjd med. Men jag är nog mest nöjd med det vi har lyckats med inom organisationen. När jag tog över hade vi en tjänsteman på femtio procent. Vi var väldigt isolerade till vårt eget. Nu har vi kunnat integrera oss mycket bättre i LRF. Nu har vi 200 tjänstemän som kan arbeta för oss.

Detta betyder att de förtroendevalda har kunnat ägna mer tid åt det strategiska istället för praktiska.

– Det känner jag mig mest nöjd med, det har inte gått av sig självt om man säger så.

Inom den närmaste framtiden ser han fram emot Vasaloppet. Han hoppas på en plats bland de 500 bästa, även om det kan bli tufft.

– Jag är inte i den formen som när jag åkte som bäst för ett par år sedan. Och det börjar bli tufft, särskilt ett sådant här år när så många har kunnat träna på bra.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons