Annons
Nyheter

Jobro näringslivsgalans vinnare

Tillväxttakten är det som imponerar mest med företaget Jobro. I går kväll prisades de som Årets företagare i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012
Foto: Anders Rosenberg

Årets näringslivsgala hölls i går kväll på Hotel Bogesund i Ulricehamn. En gala med helt lokal prägel.

– I år är det ingen gäst som Jens Spendrup som var här förra året och inte heller någon inhyrd konferencier eller underhållare. En lokal gala helt enkelt, säger Jesper Fritzson från Företagarna som varit delaktig i förberedelserna.

Annons

Det mest prestigefulla priset gick till Jobro. Industriföretaget med bas i Karlnsäs industriområde är Årets företagare.

– Vi vill tacka vår personal framförallt, alla samarbetspartners, våra kunder och Sparbanken som har stöttat oss i alla år, sade Christer Kallin och Tobias Ludvigsson när de tog emot priset.

Som en förklaring till sina framgångar nämnde de bra medarbetare, bra support från revisorer och bank samt hårt arbete. Men nu ska de ta det lite lugnare, fortsatte de.

Jobro levererar prototyper och korta produktionsserier i plåt, främst till fordonsindustrin. Bolaget har sedan 2003 haft en årlig tillväxt på runt 27 procent och fått utmärkelse som ett så kallat gasellföretag.

Årets köpman blev Team sportia som hyllades för sin satsning på en utbyggd, och helt ombyggd, butik som skapat en helt ny upplevelse för de som handlar. Årets köpman utses för övrigt genom en omröstning bland Cityföreningens medlemmar.

Årets nystartsföretag är ett pris som näringslivsbolaget NUAB står bakom och det gick i år till Format butik och café. De har enligt motiveringen på ett effektfullt sätt fört in storstadskänsla i småstaden.

Kugghjul 35, nätverket för yngre ulricehamnare i karriären, ger sitt pris, Årets stödhjul, till Hökerum bygg för att deras föryngring, både vad gäller ledning och ny arbetskraft.

Årets företagare

Vinnare: Jobro.

Motivering: För en mångårig strävan till förbättring och tillväxt med jämn kvalitet och vågade satsningar, och för att under såväl låg- som högkonjunktur lyckas behålla och utveckla kundförhållanden med mycket stora kunder.

Övriga nominerade: Rasks såg och motor AB och Mats Klassons bil AB

Årets köpman: Team sportia

Motivering: För sin satsning på ombyggnation och ett nytt fräscht och vinnande butikskoncept.

Övriga nominerade: Bar Prego och Södra blomsterhandeln.

Årets nystartsföretag: Format butik och café

Motivering: För att med influenser från storstan skapat ett unikt koncept för Ulricehamn med en skön mix av butik och café, umgänge och shopping.

Övriga nominerade: Bolsa och GH campingshop.

Årets stödhjul: Familjen Ståhl, Hökerum bygg

Motivering: För ett framgångsrikt generationsskifte, en offensiv satsning på yngre vid nyanställningar och utveckling av Ulricehamns varumärke både lokalt och nationellt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons