Annons
Nyheter

Jan-Ove Hallin lämnar Resdax

Jan-Ove Hallin, en av delägarna till Resdax med dess verksamhet i form av skidresor, Bryggan och Rederi Åsunden, lämnar nu sitt engagemang i företaget.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2011

Jan-Ove Hallin är VD för Resdax och äger hälften av företaget. Den andra hälften ägs av Hallgrens buss och taxi. Det är nu Hallgrens buss och taxi som går in som ensam ägare.

Bakgrunden är de ekonomiska problem som företaget dragits med. Resdax har under flera år gått med förlust.

Annons

Enligt Per-Åke Hallgren som är vd för Hallgrens buss och taxi, har fokus de senaste åren varit att driva Bryggan, vilket skett på bekostnad av resebyrådelen.

– Vi har en längre tid konstaterat att detta inte har varit lyckat och vi har hamnat i en situation som måste åtgärdas. Hallgrens lösning har gått ut på att separera de båda delarna i företaget för att driften skall kunna effektiviseras ytterligare. I och med detta har Jan-Ove Hallin beslutat att välja en annan väg.

Per-Åke Hallgren säger vidare att man nu så snart det är möjligt kommer att dela bolaget så att resebyrån och Bryggan drivs var för sig. Detta kommer dock inte att ske innan Bryggan som planerat stänger för säsongen.

Han tror inte att kunderna kommer att märka av något i och med ägarförändringarna, och att det i så fall kommer att vara till det bättre.

– Vi har för avsikt att ändra så lite som möjligt.

Samtidigt önskar han Jan-Ove Hallin all lycka i kommande satsningar.

– Vi vet att Jan-Ove Hallin är en man med fantastisk arbetskapacitet och en entreprenör med många idéer. Vi är därmed inte oroliga för vår forne kompanjon och önskar honom lycka till.

Jan-Ove Hallin vill inte själv lämna några kommentarer till UT i nuläget.

Resdax verksamhet består alltså av resebyråverksamhet med inriktning på skidresor till Norge, restaurang Bryggan samt Come out and play som har aktiviteter och event. Resdax är dessutom delägare i Rederi Åsunden som har turbåten M/S Sylvia. Nu blir alltså Hallgrens buss och taxi ensam ägare av den delen i rederiet.

Enligt Per-Åke Hallgren kommer inga förändringar att ske vad gäller Resdax engagemang i rederiet.

– Om de övriga ägarna inte har någon annan uppfattning kommer det att fortsätta som tidigare.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons