Annons
Nyheter

”Jag använder dubbdäck, annars tar jag mig inte runt i Ulricehamn”

Det är bara en tidsfråga innan snön börjar lägga sig på vägarna i Ulricehamns kommun. Därför är det hög tid att börja fundera på ett däckbyte.
UT kollade med folket i Ulricehamn om de har bytt till vinterdäck än. Och vad är egentligen bäst: dubbdäck eller inte?
Ulricehamn • Publicerad 1 november 2023 • Uppdaterad 2 november 2023
Cassandra Gunnarsson, Marbäck.
Cassandra Gunnarsson, Marbäck.Foto: Eddie Jonsson

Cassandra Gunnarsson, Marbäck: – Bilen är inne för däckbyte just nu. Jag brukar alltid vara sent ute. Men förra veckan fick jag höra att det skulle bli sämre väder, så då tänkte jag att jag måste boka en tid. Jag använder dubbdäck, annars tar jag mig inte runt i Ulricehamn.

Anna Fransson med barnen Jon och Cecilia, Husqvarna.
Anna Fransson med barnen Jon och Cecilia, Husqvarna.Foto: Eddie Jonsson

Anna Fransson, Husqvarna: – Jag bytte för två söndagar sedan. Jag har en sån liten bil och det är väldigt branta backar i Husqvarna, det är ungefär samma stigning som här.

Ulf Svensson, Ulricehamn.
Ulf Svensson, Ulricehamn.Foto: Eddie Jonsson
Annons

Ulf Svensson, Ulricehamn: – Jag har inte bytt än, men kanske gör det ikväll. Jag kan lätt byta själv, jag har garage och allting. Då behöver jag inte boka någon tid.

Sven-Olof Theander, Ulricehamn.
Sven-Olof Theander, Ulricehamn.Foto: Eddie Jonsson

Sven-Olof Theander, Ulricehamn: – Jag ska byta klockan 18 i dag. Det är grabben som gör det åt mig. Jag använder vanliga friktionsdäck. Jag körde mycket i Tyskland förut och där får man inte köra med dubbdäck. Så då fortsatte jag med det här och jag räknar med att om de fungerar i Ulricehamn, så fungerar de överallt.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Eddie JonssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons