Annons
Nyheter

”Jag älskar Ulricehamn”

Även om hon inte tillträder tjänsten förrän i juli har den nya handelsutvecklaren i Ulricehamn Jessica Strand tjuvstartat genom att medverka vid en träff som syftar till kvinnligt nätverkande.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2011
?Jag tror på Ulricehamn. Ulricehamn har potential till utveckling som inte tas tillvara?, säger Jessica Strand, ny handelsutvecklare för Cityföreningen Ulricehamn.Foto: Christer Seldevall

När UT träffar Jessica Strand sitter hon ute i förmiddagssolen och kopplar av med läsning. Som föräldraledig småbarnsmamma är det något man kan unna sig. Att bebisen sover är förstås en förutsättning, vilken är uppfylld i detta fall.

Men i juli, då hon tillträder tjänsten som handelsutvecklare inom Cityföreningen Ulricehamns projekt ”25 000 kunder 2020”, lär tempot öka.

Annons

Men redan fram till dess försöker hon vara ute på olika aktiviteter, som ett frukostmöte nyligen.

Som handelsutvecklare ska Jessica Strand fungera som kontaktperson inom projekt. Han ska även samordna alla gemensamma handelsaktiviteter i Cityföreningen Ulricehamn.

– Jag kommer att ha fokus på handeln, för att utveckla Ulricehamn som handelsplats, säger hon.

För att i nästa andetag kritisera kommunens nyligen presenterade förslag till strategi för att utveckla kommunen i syfte att nå målet 25 000 invånare år 2020.

– Man blir lätt beklämd då man ser att ett av målen är att man ska stödja Gällstads utveckling som handelscentrum. Min uppfattning är att det är stadskärnan som är det intressanta, det är på utvecklingen där som fokus måste ligga.

– Visst ska kommunen satsa på Gällstad. Men det handlar då framför allt om att Gällstad är en ort som lockar turister.

Den här frågeställningen tänker Jessica Strand ta upp med kommunen.

– Min förhoppning är att de är beredda att lyssna, så att vi kan få en diskussion kring detta, säger hon.

Hon har erfarenheter från det privata näringslivet. Under elva år har hon jobbat inom MQ.

– Jag började som säljare och slutade som regionchef. Dessutom har jag gjort allt däremellan, säger hon.

Annons

I släkten bakåt finns även affärsmässiga kopplingar till Ulricehamn. Jessica Strand berättar att hennes morfars föräldrar ägde och drev Anderssons skoaffär på Storgatan 15 i centrala Ulricehamn.

– Med mitt uppdrag nu blir det lite som att knyta ihop säcken. Förr var Ulricehamn en riktig handelsstad. Det ska den bli igen.

Varför tackade du ja till jobbet?

– Jag tror på Ulricehamn. Ulricehamn har potential till utveckling som inte tas tillvara.

– Dessutom har jag mina rötter i Ulricehamn och har tillbringat mina somrar där. Jag älskar Ulricehamn.

Målen – 25 000 kunder och 25 000 invånare – är de realistiska?

– Ja, det är realistiska mål. Det är inte bara tomt prat, det är möjligt att uppnå.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons