Annons
Nyheter

Iskörningsförslag fortfarande på is

Förslaget om att begränsa eller förbjuda iskörning på Åsunden ligger efter mer än ett år fortfarande på is. Kommunalrådet ser hellre andra lösningar på frågan än förbud.
Nyheter • Publicerad 29 november 2013

Under kalla vintrar har det tidvis körts mycket bil på Åsunden. Detta har en del uppfattat som störande och därför kontaktat kommunen.

Där tog tjänstemännen under förra hösten fram ett förslag som innebar att iskörning skulle förbjudas på norra delen av Åsunden och tillåtas söder om Skottek.

Annons

Men när politikerna i början av oktober förra året skulle ta beslut i frågan skickades ärendet istället tillbaka för ytterligare utredning.

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Lars Holmin, sa då att det fanns frågetecken kring bland annat hur man skulle hantera ett sådant regelverk, och om det var lämpligt att köra på den södra delen av sjön.

Något som också nämndes i sammanhanget var att polisen inte ansåg sig kunna prioritera eventuella överträdelser mot ett sådant förbud.

Inför vintern 2013 ligger nu förslaget fortfarande på is.

– Nu ligger ärendet på någon tjänstemans bord. Antingen får vi föra upp det igen och avfärda det eller bara låta det vara. Då blir det inget med förslaget, säger Lars Holmin.

Han håller alltså inte för troligt att det blir någon begränsning eller något förbud av iskörningen. Däremot är han öppen för att på andra sätt hantera frågan.

– Om frågan blir aktuell kommer vi på något sätt se till att vi får ett möte där man kan diskutera de här frågorna och ha en dialog kring vad man får och inte får göra.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons