Annons
Nyheter

Ishall för 21 miljoner ska byggas

Till en kostnad av drygt 21 miljoner kronor ska en ishall byggas i Ulricehamn. Först ska bara politikerna godkänna tilldelningsbeslutet.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2013

Byggföretagen Peab och Prorink intenational är de två firmor som lämnade de lägsta anbudssummorna i den tvådelade upphandlingen för att bygga ytterligare en ishall, kylanläggning och en så kallad ispist. Ispist är att detsamma som ytan där själv isen så småningom finns.

Från början fanns det 27,1 miljoner kronor avsatta för bygget men del av de pengarna har använts till projektering och konsultkostnader och i dagsläget finns det ungefär 26 miljoner kronor kvar. Anbuden, som tillsammans landar på 21,1 miljoner kronor, håller sig därmed gott och väl inom budgetramen.

Annons

Före avtal med byggföretagen kan tecknas måste politikerna ta ett så kallat ombudgeteringsbeslut, ett beslut att överföra pengar som fanns avsatta för ett projekt under år 2012 till år 2013.

– Som jag ser det är det ett rent formaliaärende som vi kommer behandla i kommunfullmäktige 25 mars, säger kommunalrådet Lars Holmin.

Det något segdragna ärendet med att hitta entreprenörer till ishallsbygget ser därmed ut att ha gått i mål. Den första anbudsrundan avbröts i januari 2012 eftersom alla anbud låg åtta miljoner kronor eller mer över budgeten för projektet.

Efter en del ändringar i projektet, bland annat ströks ett kanslirum som UIFK och UIF skulle ha samsats om, en ombyggnad av den nuvarande ishallen och en ny entré, började upphandlingen om igen. Nytt datum för att komma in med anbud sattes till december 2012. Väl framme vid det datumet förlängdes tiden eftersom byggföretagen ville ha kompletteringar och förtydliganden på ett antal punkter. 6:e januari blev det nya datumet men väl framme där förlängdes anbudstiden ytterligare en gång, till den 17 januari.

Det som nu ska byggas förutom en normalstor hockeyrink är fyra omklädningsrum, duschar och förråd. Mellan de båda hallarna kommer det att bli ett teknikutrymme, där den nya kylanläggningen skall placeras.

Slutdatumet för när allt ska vara klart är den siste oktober i år. Men eftersom anbudstiden skjutits upp ett flertal gånger är det inte skrivit i sten att 31 oktober dagen då den nya isen står färdig för skridskoåkning.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons