Annons
Nyheter

Ingen skateboardpark i Ulricehamn

Den 13 januari ska politikerna i kommunstyrelsen ta ställning till tre olika förslag om att bygga en skateboardpark i Ulricehamn. Beslutsförslaget är att säga nej.
Nyheter • Publicerad 30 december 2011

Frågan om en skateboardpark i Ulricehamn har varit aktuell flera gånger tidigare. 2007 skrev UT till exempel om planerna på en ny sorts park på järnvägsområdet. Det fanns skisser och togs inriktningsbeslut av politikerna.

Dåvarande kommunalrådet Roland Karlsson uttalade sig positivt och sade bland annat att det fanns medel avsatta för 2008 och bara fullmäktige godkände planerna kunde man börja bygga.

Annons

Men av dessa planer blev intet.

Sedan dess har det kommit nya förslag.

Det första av de tre förslag som politikerna nu ska ta ställning till är snart tre år gammalt, från mars 2009, och kommer från Susanne Sundin. Hon föreslog en kombinerad lek- och skateboardpark i Stureparken. Senare har Michael Willen föreslagit en skateboardpark på Järnvägsområdet och så sent som i september i år kom det ett medborgarförslag från Mattias Nyberg om en skateboardpark.

Den sistnämnda har även varit med och startat en facebookgrupp som heter Skateboardpark till Ulricehamn, som har nästan 400 medlemmar.

– Det satsas mycket på fotboll och ishockey här i Ulricehamn, men de mer alternativa sporterna såsom skateboarding läggs det inga pengar alls på, sade Axel Karlsson, en av de engagerade i gruppen när UT skrev om den i augusti.

Den 13 januari är det alltså dags för politikerna i kommunstyrelsen att säga sitt om de tre förslagen.

Beslutsförslaget är alltså att säga nej. Detta med hänvisning till att de ledande politikerna har bestämt sig för att fokusera på så kallad kärnverksamhet samt tillväxt.

"Mot denna bakgrund bedöms i nuläget en investering på en skateboardpark inte kunna inrymmas eller prioriteras inom tillgängliga investeringsmedel", står det i beslutsförslaget. Därför bör man säga nej till förslagen.

Dock lämnas en liten öppning i framtiden.

"I en framtida utveckling kan det vara möjligt att frågan återkommer och tas upp på nytt."

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons