Annons
Nyheter

Ingen rusning på gågatan

En del passade på att fynda första dagen på mellandagsrean. Men de flesta satt nog hemma och kurade.
Nyheter • Publicerad 26 december 2011
Dan Johansson väntade tålmodigt på att
Dan Johansson väntade tålmodigt på attFoto: Pernilla Rudenwall Petrie
Emil Ljungberg, butikschef på Dressmann, var nöjd med starten på årets mellandagsrea.
Emil Ljungberg, butikschef på Dressmann, var nöjd med starten på årets mellandagsrea.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Vad har du köpt? Dan Johansson En tröja och ett par byxor. Man får passa på när det är lite billigare. Det är ganska tomt i dag, det är väl vädret som gör att man inte vill gå ut tror jag.
Vad har du köpt? Dan Johansson En tröja och ett par byxor. Man får passa på när det är lite billigare. Det är ganska tomt i dag, det är väl vädret som gör att man inte vill gå ut tror jag.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Vad har du köpt? Eva och Krister Kåvestam Krister: Jag har köpt en tröja som min hustru fick syn på. Den var på halva priset så det var väl bra. Vi brukar inte gå på mellandagsrean, vi skulle mest ut och ta lite luft. Eva: Jag har köpt en underklänning och en bolero att ha till nyårsklänningen. Man vet inte riktigt vilka affärer som har öppet, jag tror att det flesta åker till större städer och handlar.
Vad har du köpt? Eva och Krister Kåvestam Krister: Jag har köpt en tröja som min hustru fick syn på. Den var på halva priset så det var väl bra. Vi brukar inte gå på mellandagsrean, vi skulle mest ut och ta lite luft. Eva: Jag har köpt en underklänning och en bolero att ha till nyårsklänningen. Man vet inte riktigt vilka affärer som har öppet, jag tror att det flesta åker till större städer och handlar.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Vad har du köpt? Gunilla Arvidsson Två jackor och en mössa. De var på rea. Jag brukar inte gå på mellandagsrean men i år var det ett undantag.
Vad har du köpt? Gunilla Arvidsson Två jackor och en mössa. De var på rea. Jag brukar inte gå på mellandagsrean men i år var det ett undantag.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Vad har du köpt? Elin Kaburek Handbollsskor. Jag hittade ett par jättebra, de får inte vara för trånga men inte för stora heller.
Vad har du köpt? Elin Kaburek Handbollsskor. Jag hittade ett par jättebra, de får inte vara för trånga men inte för stora heller.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var mörkt och tillbommat i många av butikerna längs gågatan i går när mellandagsrean startade. Men den som ville handla kläder eller elektronik kunde ändå få sitt shoppingsug tillgodosett. Emil Ljungberg, butikschef på Dressmann , berättar att det var kö utanför när de öppnade vid elva på förmiddagen.

– Många trodde nog att vi öppnade tio, så de stod och väntade när vi öppnade. Det har nog aldrig hänt förr, säger han.

Annons

Butiken har inte alltid haft öppet på annandagen. Förra året var det stängt, men året dessförinnan var det öppet. Egentligen skulle Dressmann ha haft stängt på annandagen i år, men så hörde personalen att några andra affärer skulle ha öppet.

– Jag visste inte att det skulle gå så här bra, så det var tur att vi hade öppet, säger Emil Ljungberg.

Något mysigt flanerande på stan var det dock inte tal om. Snöfria gator och duggregn fick följden att själva gågatan var ganska tom på folk.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons