Annons
Nyheter

Ingen rusning när idrottsgatan öppnades

Klockan elva på onsdagen lyftes grindarna bort från Ulricehamns nyaste väg – Idrottsgatan till Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 1 september 2011
Bernt Andersson flyttar undan grindarna och öppnar därmed nya Idrottsgatan för trafik.
Bernt Andersson flyttar undan grindarna och öppnar därmed nya Idrottsgatan för trafik.Foto: Anders Rosenberg

Bernt Andersson från Svevia var det som lyfta bort grindarna och därmed lämnade vägen öppen. Sedan togs de röda kryssen över skyltarna vid rondellen bort också.

Men någon rusning av bilister som ville testa den nya vägen var det inte.

Annons

I samband med öppningen av den nya vägen ska även Sanatorievägen stängas av för genomfart med bil norr om Bokvägen.

Därmed blir alltså Idrottsgatan den enda vägen upp till idrottsanläggningen Lassalyckan, Golfklubben och Nya Kurhotellet.

Som UT tidigare har skrivit om är stängningen av Sanatorievägen kontroversiell. Weland stål AB har protesterat kraftigt mot detta eftersom man befarar att tillgängligheten till Nya kurhotellet blir begränsad.

Dessutom anser man att kommunens fastighetsbolag undanhöll informationen om stängningen vid försäljningen av fastigheten för Nya kurhotellet.

Efter möten mellan Weland stål AB och kommunen har kommunalrådet Lars Holmin uttalat sig om att avstängningen av Sanatorievägen bara är på försök.

– Skulle det visa sig att det blir för mycket stockningar, så blir det första steget att försöka fixa till Idrottsvägen. Hjälper inte det – först då kan vi överväga att öppna Sanatorievägen igen. Men en av huvudanledningarna till att stänga Sanatorievägen är att skapa en säker och trygg kvartersmiljö för de boende i området, sade han i UT den 27 augusti.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons