Annons
Nyheter

Ilska över stulna skyltar vid jakt

Under helgen stals älgvarningsskyltar på vägen mellan Gällstad och Rånnaväg.
– Man blir så jäkla förbaskad, säger Conny Johansson som är jaktledare.
Nyheter • Publicerad 7 december 2010

Conny ”Målar?n” Johansson är jaktledare för ett älgjaktlag i Gällstad. I helgen var man ute i skogarna kring vägen till Rånnaväg. För att varna allmänheten satte man ut älgvarningsskyltar utmed vägen. De stals omgående.

– Vi sätter inte ut skyltarna för vår egen skull, det är för att varna trafikanterna att det pågår jakt och att vilt kan komma upp på vägen, säger Conny, ordentligt upprörd efter det inträffade.

Annons

– Även om det här inte på något sätt är jämförbart med den tragiska jaktolyckan i Småland så är det så att vi jägare verkligen är måna om att sätta säkerheten i första hand. Och då inte bara för oss själva utan för den stora allmänheten.

Conny Johansson tycker det är ytterst korttänkt av den eller de personer som stal skylten.

– Är det så att de var ute efter en älgsouvenir kan de ringa mig så kan jag fixa skyltar åt dem istället, säger han syrligt.

Någon polisanmälan har han inte gjort.

– Jag vet inte ärligt talat vad polisen skulle kunna göra åt det här i efterhand, men jag vill ändå att det här ska komma fram till allmänheten. Vi sätter inte ut skyltarna pliktskyldigast utan som en varning för allmänheten, för att slippa olyckor och incidenter.

Och att det är tät älgtrafik över den aktuella vägen visade sig redan natten efter jakten då en personbil kolliderade med en älg.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons