Annons
Nyheter

Huspriserna i Ulricehamn mot strömmen under hösten

I alla Sjuhäradskommuner utom en sjunker villapriserna. Ulricehamn går mot strömmen den här hösten.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2011
Bättre betalt om du ska sälja huset - men dyrare om du ska köpa. Så har utvecklingen i Ulricehamn varit det tredje kvartalet i år.Foto: Henrik Erickson

Det är i de senaste siffrorna från Mäklarstatistik som det visar sig att Ulricehamn hämtat sig från en liten svacka under senvåren och sommaren. Prisutvecklingen i Ulricehamn är nu åter positiv - om man ser det som positivt att priserna stiger.

– De tre senaste månaderna har priserna stigit med två procent och sett till helåret har vi en prisökning på sju procent, säger Sara Gröndahl på Svensk fastighetsförmedling i Ulricehamn.

Annons

– Vi mäklare känner nog också att det är lite mer vind i seglen just nu, fortsätter hon.

Som jämförelse har villapriserna i Borås sjunkit åtta procent det tredje kvartalet och priserna i Mark har gått ned elva procent.

Som UT berättat tidigare så är det de välrenoverade och "färdiga" husen som går bäst just nu. Renoveringsobjekten är mer svårsålda.

– Inne i Ulricehamn är det i alla fall så att husen som är i bra skick går bra och min känsla, utan att kunna visa det i siffror, är att även hus i småorterna runt Ulricehamn når en bra prisnivå om de är hyfsat renoverade.

Att Ulricehamn skiljer ut sig jämfört med kommunerna runt omkring förvånar inte Sara Gröndahl.

– Jämfört med många andra kommuner som vi har kontakt med så är vi väldigt framåt i Ulricehamn. Det byggs hus och det byggs bostadsrätter. Hela tiden händer det saker. I veckan hade vi till exempel ett möte med 80 stycken intresserade av bostadsrätt i Åsundaterrassen. Med sådana möjligheter är det roligt att jobba i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons