Annons
Nyheter

Hundinvasion i Pinebo

Nära tusen ekipage till start varje dag i sex dagar. Så ser det ut när Ulricehamn och Borås brukshundsklubbar går ihop och slår på stort.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2011
Agility är en krävande sport för såväl hund som förare.
Agility är en krävande sport för såväl hund som förare.Foto: 
De båda arrangörerna är nöjda med inledningen av tävlingsveckan. ? Vi får se om det blir något nästa år också. Men hoppas kan vi ju alltid. fr vänster Pia Sävner, Borås och Catharina Tuomistu, Ulricehamn
De båda arrangörerna är nöjda med inledningen av tävlingsveckan. ? Vi får se om det blir något nästa år också. Men hoppas kan vi ju alltid. fr vänster Pia Sävner, Borås och Catharina Tuomistu, UlricehamnFoto: Sonja Rapinoja-Johansson
Foto: 

För Catharina Tuomistu, arrangör från Ulricehamn, innebär tävlingsdagarna hårt arbete.

– Men samtidigt är det roligt. Vi har en bra sammanhållning, och det känns skönt att dra in pengar till klubben.

Annons

Förutom att tjäna pengar är det också viktigt att visa upp sig. En väl engagerad tävling kan motivera andra klubbar att göra likadant. Vilket innebär att Catharina Tuomistu och arrangören Pia Sävner från Borås, då skulle kunna åka på fler tävlingar.

– Den här typen av tävlingar ska vara för alla. Hundsport ska vara en folksport, säger Pia Sävner bestämt.

Med i tävlingarna finns folk i alla möjliga åldrar. Den yngsta är sju år, den äldsta är uppåt 75 år. Trots att inte vädret har visat sig från sin bästa sida har tävlingarna som startade i går hittills fungerat bra.

– Regnet är inget hinder, varken för tävlingarna eller humöret. Det värsta som kan hända är att tävlingsplanerna blir översvämmade.

Agility

En fartfylld tävlingsgren där man på kortast möjligast tid ska ta sig igenom en hinderbana.

Sporten kommer ursprungligen från England. Sedan 1987 är det en officiell hundsport i Sverige.

Det går att tävla både individuellt och i lag.

Agility är en kombination av lydnad och dressyr. För att klara sig igenom en hinderbara krävs engagemang av såväl hund som förare.

Källa: Ulricehamns BK.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons