Annons
Nyheter

Hundförbud vid jakt

I dag blev det ett omedelbart stopp för jakt med hundar som inte är absolut rådjursrena.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010

På grund av de rådande väderförhållandena med rikliga mångder snö och stark kyla, har länsstyrelsen i Västra götalands län utfärdat förbud mot att vid jakt använda hundar som förföljer rådjur och dovhjort. Ett beslut som träder i kraft omedelbart.

– Vi har lagt ut detta på vår hemsida, beställt annonsutrymmen och räknar även med att detta sprids via media som en nyhet, säger Lisbeth Johansson, viltvårdshandläggare på länsstyrelsen.

Annons

Skare och rikliga snömängder gör det svårt för djuren på flera sätt vid en eventuell jakt med drivande hund. Dels så har de svårt att hitta mat vilket innebär att de inte orkar springa lika mycket som tidigare och dels så kan hundarna oftast springa på skaren medan klövdjuren trampar igenom och därmed heller inte kan komma undan hundarna.

Beslutet träder i kraft omedelbart och gäller längst till och med den 31 januari.

– Om det skulle inträffa ett kraftigt väderomslag så kan vi naturligtvis återkalla beslutet, men det tror jag inte man skall räkna med. För det är en stor apparat att genomföra förbudet, säger Lisbeth Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons