Annons
Nyheter

Hovrätten ändrar kidnappningsdom

Flera personer hemmahörande i Ulricehamns kommun dömdes i december till fängelsestraff, bland annat för kidnappning. Efter överklagan sänker nu hovrätten straffen för flera av de tilltalade.
Ulricehamn • Publicerad 18 mars 2021
Hovrätten västra Sverige ändrar tingsrättens beslut och flera personer hemmahörande i Ulricehamns kommun får straffen kortade i ett uppmärksammat kidnappningsfall.
Hovrätten västra Sverige ändrar tingsrättens beslut och flera personer hemmahörande i Ulricehamns kommun får straffen kortade i ett uppmärksammat kidnappningsfall.Foto: Micke Larsson/TT

Här saknas innehåll

Domen gäller ett uppmärksammat fall, då en 24-årig man i oktober förra året utsattes för kidnappning och utpressningsförsök av flera personer hemmahörande i Ulricehamns kommun.

De fem åtalade, fyra män och en kvinna, dömdes alla till fängelsestraff för bland annat människorov av den lägre graden. Denna brottsrubricering ändras nu av Hovrätten för västra Sverige; i tre fall till medhjälp till människorov, i ett fall till grovt olaga tvång och i ett fall till misshandel. Hovrätten ändrar också straffen som fastställdes av tingsrätten den 28 december 2020.

”En 26-årig man får sitt straff sänkt från fängelse 1 år och 6 månader till fängelse i 1 år och 4 månader.”
ur texten
Annons

En 26-årig man får sitt straff sänkt från fängelse 1 år och 6 månader till fängelse i 1 år och 4 månader.

För ytterligare en man, 20 år, sänks straffet från fängelse i 1 år och 4 månader till 1 år och 2 månader.

För en 30-årig kvinna och en 24-årig man blir straffen oförändrade; fängelse i 1 år och 6 månader respektive 2 år och 3 månader. Samtliga dessa fyra personer är hemmahörande i Ulricehamn kommun.

För den femte åtalade, en 23-årig man hemmahörande i Falköpings kommun, sänks fängelsestraffet från 1 år och 3 månader till 1 år.

Det var den 3 oktober 2020 som fem personer konfronterade 24-åringen för att driva in en påstådd skuld, vilket sedan bland annat ledde till att de tvingade in honom i en bil.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons