Annons
Nyheter

Hotade med pistol

Mannen pekade på två andra med vad som såg ut att vara en riktig pistol. Nu döms han för olaga hot.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2014

Mannen döms även för stöld av verktyg från ett källarförråd, och för brott mot vapenlagen efter att ha haft ammunition hemma utan att har rätt till det.

Mannen har tidigare dömts till skyddstillsyn för andra brott. Denna påföljd ska enligt rätten gälla även den här senaste brottsligheten.

Annons

Hotet skedde i april det här året.

Mannen har erkänt att han har haft den så kallade replikapistolen i handen. Men han nekar till att ha hotat de båda männen.

Ett av offren har berättat hur mannen först ringde på hans dörr och ville sälja en "puffra". Då sa han att han inte var intresserad och stängde dörren. Lite senare ska han ha sett genom nyckelhålet att mannen i fråga höll i en pistol.

Efter ett tag var mannen med pistolen borta och då gick han och ett par kompisar ut för att röka. Då såg de mannen igen. Mannen berättade då att han hade tagit amfetamin och druckit alkohol fyra dagar i rad. Sedan sa han att han skulle gå in och lägga sig.

När de övriga skulle gå in igen kom mannen återigen emot dem. Då höll han en pistol i handen och pekade den mot dem samtidigt som han sa "gå ner".

Offret för hotet har uppgett att situationen kändes hotfull och att pistolen såg äkta ut.

Tingsrätten konstaterar att de båda som blev utsatta för hotet har lämnat trovärdiga berättelser som också stöds av ett vittne. Rätten anser också att pistolen liknade en äkta.

Sammantaget anser man att den åtalade mannen har gjort sig skyldig till olaga hot.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons