Annons
Nyheter

Hössnaelever tävlar i friidrottsgrenar

Gemenskapen är viktigare än att vinna över kompisarna.
Nyheter • Publicerad 16 september 2011
Edvin Niklasson, förskoleklass, ger järnet. Vad har varit roligast? ? Att hoppa. Ska du bli höjdhoppare när du blir stor? ? Nej, det ska jag inte, jag ska bli crossförare.
Edvin Niklasson, förskoleklass, ger järnet. Vad har varit roligast? ? Att hoppa. Ska du bli höjdhoppare när du blir stor? ? Nej, det ska jag inte, jag ska bli crossförare.Foto: 

Höjdhopp med mjuk ribba, kast med liten boll, längdhopp och 60- respektive 400-meters lopp är en utmaning för eleverna i Hössna skola när skolan har Klasskampsdagar i friidrott. Eleverna kämpar på trots regn och viss kyla. Klasskampen i år är en intern angelägenhet endast för Hössna skola, där klasserna tävlar mot varandra, med ett slags handikappsystem.

– Förr har vi tävlat mot skolorna i Marbäck, Gällstad och Vegby , men så har rektorsområdena gjorts om och det kändes lite stort att tävla mot Ulrikaskolan och Bogesundsskolan, så vi valde att ha en egen tävling här i Hössna i år så får vi se sedan, säger Kristina Jerlbo som undervisar i idrott på Hössna skola.

Annons

Friidrott verkar vara synnerligen populärt. Förskoleklassen som hoppar höjdhopp är riktigt taggade. De hoppar dessutom inomhus så de slipper regnet och slår sig gör de inte heller eftersom ribban är mjuk.

– Vi nuddar ganska mycket, säger Oskar Svensson som inte har några problem att ta sig över 80 centimeter.

– De tävlar ju inte mot varandra utan som klass och jag tycker att det har fungerat bra, säger Kristina Jerlbo.

Ettorna är ute och kastar boll så långt de kan. Lärarna Ingela Helander och Birgitta Severinsson mäter och försöker samtidigt lära ut teknik.

– Ena foten fram. Kom igen. Jättebra, säger Birgitta Severinsson.

Tuva Johansson är nöjd med sitt kast, men resultatet verkar inte spela så stor roll.

Hur långt kom du?

– Det kommer jag inte ihåg.

Vad har varit roligast då?

– Längdhopp.

Annons

När det är rast fortsätter en del att både hoppa och kasta boll, så visst gillar eleverna friidrott.

Åsa Dahlgren

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons