Annons
Nyheter

Hökerum Fastigheter öppnar heminredningsbutik

Nu är det klart att Hemtex öppnar en butik på Storgatan i Ulricehamn. Och den som ska driva butiken är Hökerum Fastigheter som också äger lokalen.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2014

– Att öppna butiker ingår ju inte precis i vår ordinarie verksamhet, men det här är en fantastisk möjlighet för oss att hjälpa till med att fylla gågatan. Jag har kanske ingen direkt erfarenhet av heminredning men jag har arbetat med detaljhandel i 15 år, så det känner jag mig trygg i. Dessutom blir vi uppbackade av Hemtex som ju har gjort det här många gånger tidigare, säger Johan Lind som är vd på Hökerum Fastigheter.

Den nya Hemtexbutiken ska öppna i lokalerna på Storgatan 9 där Cigarrmagasinet tidigare låg. Cigarrmagasinet slog igen för ungefär ett år sedan och sen dess har där stått tomt.

Annons

– Vi har Hemtex som hyresgäster i Borås och vi frågade dem om de inte kunde öppna en butik i Ulricehamn också. Men det ligger inte i deras linje att öppna centralägda butiker i så här små städer, säger Johan Lind.

Så då skrev Hökerum Fastigheter själva ett franchiseavtal med Hemtex för att etablera en butik i stan.

– Efter en behovsanalys kom vi fram till att det här skulle komplettera redan befintliga verksamheter utmed gågatan. Handel föder handel och eftersom vi äger många fastigheter här så är det viktigt för oss att butikerna går bra. Det kanske är mer lönsamt att bygga bostäder än ett Hemtex, men vi vill göra det här för ett levande centrum, säger Johan Lind.

Han menar att det vanligtvis inte är några problem att hitta hyresgäster men att den här lokalen är speciell med sin stora butiksyta på 160 kvadratmeter.

Målsättningen är nu att hitta en butikschef som på sikt kan ta över butiken. Dessutom kommer Hökerum Fastigheter snart att annonsera efter minst ett butiksbiträde.

De har satt ett preliminärt öppningsdatum till den 27 november, dock är Johan Lind inte riktigt säker på att de hinner med, men förhoppningsvis är butiken gång i alla fall till första advent.

– Nu vill jag uppmana ulricehamnarna att stanna på gågatan i julhandeln och gynna Ulricehamn så att vi får en gågata som mår bra, säger Johan Lind.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons