Annons
Nyheter

Högsta domstolen prövar inte rattfylleridom

Mannen friades från grovt rattfylleri i tingsrätten men dömdes i hovrätten. Domen överklagades igen men nu meddelar Högsta domstolen att man inte tar upp fallet.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2013

Det var när mannen var på väg hem från Göteborg som det hände en olycka. Enligt ett vittne körde bilen ner i diket, körde där ett trettiotal meter för att sedan köra tvärs över vägbanan in i mitträcket.

Mannen åtalades efter detta för grovt rattfylleri.

Annons

Mannen erkände att han hade kört bilen. Han protesterade inte heller mot en analys som visade på alkohol i blodet. Frågan har istället bland annat varit om den här alkoholkoncentrationen kan förklaras på något annat sätt än att mannen druckit alkohol.

Mannen har själv hävdat att han inte har druckit alkohol innan olyckan.

Tingsrätten friade mannen. Rätten hänvisade bland annat till en expert som sa att det är extremt ovanligt men att det kan vara så att mannens blodprov är missvisande. Bland annat för att det kan ha bildats alkohol i mannens kropp på grund av en ovanlig sjukdom.

Hovrätten gjorde en annan bedömning och dömde mannen för grovt rattfylleri. Men mannen överklagade. Nu har alltså Högsta domstolen meddelat att man inte tar upp saken.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons