Annons
Nyheter

Heta områden lockar

Trycket på bostäder ser ut att minska, men det är tydligt vilka områden som är mest populära.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2012
Resedavägen 3
Resedavägen 3Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Stiltje. Det spår Fastighetsbyrån om priserna på bostadsmarknaden det kommande året, enligt en undersökning där knappt 500 av företagets mäklare har tillfrågats om framtiden.

Drygt sex av tio mäklare tror att villapriserna kommer att vara oförändrade under 2012. Bara en av tio spår högre priser, och en av fyra tror på en nedgång.

Annons

Detta gäller till viss del även bostadsrätter. Nästan sju av tio mäklare uppskattar att priserna på bostadsrätter kommer att ligga på samma nivå som nu.

Tobias Westman på Fastighetsbyrån i Ulricehamn tror att de lokala villapriserna följer trenden för hela landet.

– Vi har sett en dämpad efterfrågan på bostadsmarknaden, särskilt under den andra halvan av året, säger han.

Orsakerna är enligt honom dels turbulensen i världsekonomin, dels bankernas mer återhållsamma utlåning.

– Bolånetaket som skulle bromsa prisökningen har i slagit fel, nu är det unga personer som inte kommer in på bostadsmarknaden för att det inte har pengar till insatsen. Det innebär ju att köpkraften och efterfrågan minskar, säger Tobias Westman.

Men det finns områden där villorna fortfarande är lättsålda. Hit hör Fredriksberg, Fållorna och Markuslyckan. Nyligen kom 19 familjer på visning till ett hus på Fredriksberg.

– Många tycker att de ligger bra, och man ska helst kunna flytta in direkt. Trenden att renovera har minskat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons