Annons
Nyheter

Henrik Lööv (KD) lämnar politiken

Henrik Lööv (KD) lämnar sina politiska uppdrag.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2013

Förra veckan sade han officiellt upp sina uppdrag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

– Under det gångna året har jag insett att det kräver oerhört mycket tid och kraft att engagera sig på det sätt som politiken behöver. Från och med nu måste jag lägga fokus på studier och annat.

Annons

Henrik Lööv valdes in i kommunfullmäktige vid förra valet, och hoppar alltså av uppdraget två och ett halvt år in i mandatperioden. Han lämnar även sin plats som ersättare i kommunstyrelsen.

Skolfrågan är det område som han har lagt mest kraft på. För ett år sedan föreslog han att Dalums skola skulle vara kvar genom att den skulle slås ihop till en enhet med Blidsbergs skola. På samma sätt skulle Marbäcks skola bilda en enhet med Ulrikaskolan.

– Jag jobbade för att inte ursprungsförslaget skulle gå igenom. Det jag har lärt mig av det här arbetet är att det går att påverka. Jag är tacksam för att jag fick möjlighet att sitta i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

Han tillägger att han hoppas se fler som kommer in i politiken under en mandatperiod för att sedan lämna över till någon annan. Fördelen med det är enligt honom att dessa personer kan bidra med nya tankar som kompletterar de mer erfarna politikernas kunskaper.

– För mig har det aldrig varit en hobby utan ett uppdrag. Vi lever i en representativ demokrati och då har vi ett ansvar att se till att den fungerar. Det är så klart bra att få in olika kön, ålder och yrkesbakgrund.Kristdemokraternas gruppledare i Ulricehamn, Cristina Bernevång, blev inte förvånad över partikollegans avhopp. Han meddelade henne sina planer redan i höstas.

– Men det är klart att det är tråkigt när våra yngre förmågor försvinner, säger hon.

När en fullmäktigeledamot avsäger sig sitt uppdrag ska kommunfullmäktige godkänna avskedsansökan och lämna vidare ärendet till länsstyrelsen. Länsstyrelsen utser sedan en ny ledamot. I detta fall beräknas Ingela Widell från april ta över Henrik Löövs plats. Vid marssammanträdet ska fullmäktige även utse en ny ersättare i kommunstyrelsen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons