Annons
Nyheter

Henrik Erickson: Henrik Erickson: Med UT kryssar du lugnt genom sommaren

Hör du till dem som gillar att koppla av med klurigheter som korsord och sudoku? Du är inte ensam – och här kommer trevliga sommarnyheter till alla ”kryssare”.
Henrik EricksonSkicka e-post
Ulricehamn • Publicerad 19 juni 2021
Henrik Erickson
Detta är en personligt skriven text i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
UT satsar extra på korsord under sommaren. Bland annat med en egen korsordsbilaga i slutet av juni månad.
UT satsar extra på korsord under sommaren. Bland annat med en egen korsordsbilaga i slutet av juni månad.Foto: JESSICA GOW / TT

Ibland skojar vi på UT:s redaktion lite om er. På ett hjärtligt sätt, förstås. Ni krysslösare är ett hängivet släkte värt stor beundran.

När det någon gång råkar bli fel i tidningen så går det att mäta felet på irritationens egen lilla richterskala. En felstavning ger ett litet utslag och något mejl i inkorgen, ett namnfel ger också något samtal medan en utebliven tidning leder till en läsarstorm av magnitud likt en mindre jordbävning.

Annons

Det enda som är värre än ett sjukt tidningsbud eller en försenad UT, är de få gånger vi gör fel med lördagskrysset. Det händer, som tur är, inte ofta men när det händer så brakar det loss rejält. Folk är arga och det går att ta på besvikelsen hos alla som i en vecka längtat efter en ny kryssutmaning.

Ytterligare ett bevis på engagemanget är det faktum att varje vecka vallfärdar flera hundra av er till UT:s brevlåda på Bogesundsgatan för att lämna in lösningen på lördagskrysset i tidningen. Många skickar också in per post. När vi drar vinnarna så har vi en hel balja med rätta svar att gräva i. Fantastiskt.

Inför den kommande sommaren har vi som vanligt planerat vad tidningen ska innehålla när nyhetsfloden inte är lika stark som annars. Här finns sommarserier, en bokföljetong och några tillbakablickar. Sådant som ni UT-läsare uppskattar och känner igen. Det finns också en ny satsning som sticker ut lite – och den handlar om korsord.

Till sommaren har vi tagit hem ett dussin extra kryss utöver våra vanliga lördagskryss. De här kommer vi att sprida ut över sommarens tidningsdagar. Som grädde på moset och lök på laxen skickar vi i slutet av juni ut en UT-exklusiv korsordsbilaga med papperstidningen. I den finns kryss för många långa stunder i hängmattan.

Ni som läst mig på den här sidan tidigare kanske nu tror att redaktören drabbats av solsting i den tidiga värmebölja som tagit Sverige i sitt grepp.

Här brukar skrivas om digitalisering, om att läsa tidningen i en app i telefonen och att fler livesändningar är framtiden för lokaltidningen. Hur rimmar det med en satsning på korsord?

Rätt bra faktiskt, säger redaktören som under en tidig semestervecka haft huvudet väl skyddat under keps eller solhatt. UT ska fortsätta utveckla sin digitala journalistik och göra både nyheter och annonser snabbare och bättre på sajt och i app. Men, UT ska också erbjuda papperstidningsälskarna en prima upplevelse.

Även om korsord går att lösa digitalt, och även om allt fler faktiskt också vill göra det, är sommar och korsord på papper fortfarande den bästa av kombinationer. Att skicka med extra kryss i UT är inte ett sätt att spara pengar eller ersätta lokalt innehåll med inköpt material. Vi gör det för att vi läser av att många läsare kommer att uppskatta det.

Gnugga geniknölarna, vässa pennorna och ha en riktigt skön sommar!

Fakta

Visste du att…

… det finns lämningar av enkla korsordsliknande mönster i de egyptiska pyramiderna?

… det första moderna korsordet publicerades i New York World 1913?

… Göteborgs-Tidningen var först i Sverige med kryss? Året var då 1924.

… Melodikrysset har sänts varje lördagsförmiddag sedan 1965?

… korsord och ”braintainment” är stor business? För två år sedan köpte ett holländskt storbolag alla Allers och Bonniers korsordstidningar i Sverige. Priset var över 100 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons